Latvijas dabas vērtības mūsu galdam

Reģ Nr. 1-08/213/2016

Projekta mērķis

Veicināt un popularizēt Latvijas dabas vērtības un to daudzveidības izmantošanu gastronomijā, izvirzīt sezonālus simbolus, lai Vidzemes kā Eiropas gastronomijas reģiona titulu popularizētu starptautiskā un vietējā mērogā. Veicināt sabiedrībā vides apziņas veidošanu un ilgtermiņa atbildību pret apkārtējo vidi, saudzīgu un saprotošu attieksmi pret vidi, dabas vērtību saglabāšanu nākamajām paaudzēm vismaz vēl 100 gadus.

Projekta uzdevumi

Lai sasniegtu mērķi, paredzēts organizēt 4 vērienīgus starptautiskus pasākumus, kuros tiktu izmantotas gastronomijā un popularizētas Latvijas dabā sastopamās vērtības- augi, dzīvnieki, sēnes u.c. ( gan mazāk pazīstamās, gan pazīstamās) , vecinātu senlaiku recepšu pielietojumu. Lai pasākuma rezultātus un iespaidus varētu pielietot plašāk, paredzētas meistarklases, kas notiks jau mazākai mērķauditorijas un mazākā mērogā, taču vērstas uz Latvijas dabas produktu izmantošanu. Dabas gidi būs tie cilvēki, kas pēc apmācību kursa pabeigšanas palīdzēs meistarklašu auditorijai – gastronomiem un kulināriem atrast dabā tās īpašās vērtības un garšas, kas ēdienam piešķirs neatkārtojamo Latvijas garšu, tāpat arī ikvienam ceļotājam pa projekta rezultātā izstrādātajiem un infrastruktūras ziņā sakārtotajiem maršrutiem , kas vīsies cauri visām trijām pašvaldībām palīdzēs orientēties Latvijas dabas daudzveidībā un tās ilgtspējīgā lietošanā.

Projekta rezultāti

Noorganizēti 4 pasākumi "Ar Latvijas garšu" Noorganizēta meistarklase Apmācīti dabas gidi Izstrādāts Vidzemes dabas garšas maršruts

Vadlīnija Multisektoriālie projekti
Realizācijas laiks 30.09.2017
Īstenotājs Cēsu novada pašvaldība
Cēsis, Bērzaines iela 5, LV-4101
Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.